Sunday 21 September 2014

Inspiration n.8

Už to pomalu začíná. Listí se zbarvuje do podzimních barviček a šustí nám pod nohama. Podzim pomalu přichází.
Je čas vyházet ze skříně letní šaty a sukýnky a doplnit ji zásobami svetrů. S každým příchodem dalšího ročního období mám potřebu nakoupit si nové a nové věci, protože mám pocit, že nemám nic na sebe. A to mi skříň praská ve švech. Jsem holt ženská, tak mi to nemějte za zlé!! (Vsadím se, že všichni, kdo tohle čtete, jste na tom stejně.)
Příchod podzimu ale neznamenají jen pochmurné dny, kdy se musí začít chodit do školy a nosit kabáty. Pro mě to znamená nosit oblíbený svetr, pít horké karamelové latté a jíst dýňové polévky!

307

autumn | Tumblr

Fashion

Lovisaa ~

Untitled



Tuesday 16 September 2014

Fujifilm Instax Mini 8

Je to už dlouho, co jsem si přála polaroid. Tohle léto jsem o něm pořád jen mluvila a mluvila a mluvila a mému příteli už to asi lezlo na nervy a nebavilo ho to, protože mi ho pořídil. Pořídil ho v Irsku za 99 euro (a to i se čtyřmi balíčky fotopapíru po 10), což je celkem dobrá cena. Mělo to být překvapení na Vánoce, ale nějak se to profláklo (jsem moc zvědavá!!). No co..


Foťák fotí poměrně kvalitně, akorát si musíte dát na focení záležet, protože po stisknutí spouště už není cesty zpět a instantní fotka na drahém papírku už je venku. Aby jste nafotili dobré fotky, tak musí svítit sluníčko. V šeru fotky moc nevyniknou i přesto, že má foťák několik režimů i jejich automatické nastavení. 

Strašně se mi líbí ten magický moment, když papírek vyjede naprosto čistě bílý a až po chvilce se na něm začne postupně rýsovat vaše dílo. Je to jako kouzlo! :D 

S Instaxem jsem nadevše spokojená...a asi jsem podlehla tomuto instantnímu fotografování! Přemýšlím, že si pořídím i polaroid ve starší verzi. S tím je sice focení o trošičku složitější, ale všechno se dá naučit! :)




Friday 12 September 2014

Always be that small girl

Těch pár let na gymnáziu uběhlo jako voda a já jsem najednou studentkou čtvrtého ročníku. Bylo mi osmnáct, mám si dělat řidičák, mám před sebou maturitu a následné zkoušky na výšku. Jsem už dospělý člověk, ale pořád si připadám jako ta malá holčička, která neví, co z ní jednou bude...

V listopadu se bude konat náš maturitní ples a já zběsile brouzdám po internetu a snažím se najít ideální šaty. Ty šaty, který jsem si vysnila, ale nikde je nemají. Jednoduché mentolové (nebo lososové), dlouhé až na zem, bez ramínek. Od značky Ted Baker. A k tomu zlaté doplňky. 

Kdyby jste někdo měli nějaký dobrý tip nebo stránky na plesové šaty, budu moc ráda, když se se mnou podělíte! :)

Untitled

Outfit4

A-Line Sweetheart Floor-Length Chiffon Long Prom Dress - Prom Dresses - Special Occasion Dresses - CDdress.com

Dress





Monday 8 September 2014

I'm back!

Zdravím po stopadesátitisícidvětstědvaceti letech!
Moje jaksi pracovně nabité prázdniny a ubytování bez wifi (ano, věřte, že jsem naživu) mi nedovolily býti tady na blogu aktivní. A kde že jsem vlastně byla? Byla jsem se svým přítelem pracovat v Irsku. Sekat brokolici.
 Nepracovala jsem ale naštěstí na poli (to byla chlapská práce!), ale v packhousu. A věřte, že i práce tam byla celkem náročná. Na páse nám jezdily hromady a hromady brokolic, které jsme měli za úkol osekat, převážit a roztřídit. Řeknu vám, že 8 hodin stání na jednom místě v zimě, krájení v gumových rukavicích a se síťkou na hlavě a přenášení beden není žádní sranda. Také jsem si vyzkoušela planting. To byla práce lepší, nebyla to alespoň taková nuda jako na páse :D. To jsme jezdili v přívěsu za traktorem a trefovali se malinkými sazeničkami brokoliček do dírek ve v kole, které se otáčelo. To bylo celkem fajn! :D
Co ale bylo horší než práce, tak byly Poláci. Tuny uřvaných a sprostých Poláků. A dokonce jsme s nimi i bydleli...žádný příjemný zážitek to nebyl. Naštěstí s námi ale bydlela i jedna moc milá holčina z Francie :). Můj sen naučit se francouzky se ale nesplnil. Už dlouho bych to chtěla umět (dokonce mám doma i učebnici pro samouky, heč!), ale jediné co jsem se naučila bylo možná tak coccinelle, což znamená v překladu beruška :D.

Já s Coppelií - kámoškou z Francie.

Dále jsme kromě práce podnikali nejrůznější výlety. Samozřejmě Dublin, tam jsme byli jako vaření pečení, protože jsme to měli jen 45 minut autobusem z Naas (městečko, u kterého jsme bydleli). Potom třeba již zmíněné Naas, Newbridge, Carlow (kde jsme za autobus nechali asi 40 euro..), Blessington (zde jsou nádherná jezera) a další. Co se týče počasí, tak jsem ani nepostřehla, že nějaké léto bylo :D. Kosa a déšť šly ruku v ruce a když vylezlo sluníčko, tak to byl svátek!
Musím ale říci, že to pro mě byla skvělá zkušenost a i přes to nadávání a kňučení, že už tam nikdy pracovat nebudu a že chci domů, to bylo fajn. Ne každý má takovou příležitost a peněz se tam vydělá podstatně více než tady u nás (v zapadákově). Jo a ještě něco...brokolici už asi jíst nebudu..a to jsem ji zbožňovala!
Já a pan Foxie na výletě v Dublinu! :)

Máme rádi bagels aneb můj přítel si dělá snídani.


Naše oblíbené piknikové místečko v Newbridge.


Miluju polaroidy ♥ a pak Foxie taky.


Glendalough.



Tohle stvoření na mě přistálo! (mým nehtům prosím nevěnujte pozornost).

Západ slunce v Dublinu.