Sunday 30 November 2014

1. Advent Sunday

V pátek jsem měla svůj stužkovací ples a naštěstí jsem ve zdraví přežila. Bylo to naprosto úžasné! Všechno nám krásně vyšlo, přesně jak jsme plánovali. Nic se nám nepokazilo. Uff..ale toho stresu bylo...
♡

A dneska je tu konečně první adventní neděle! Zítra si konečně vezmu první čokoládu z adventního kalendáře! :D A začnu s mamkou péci první várku perníčků (kvůli bráchovi děláváme dvojitou dávku). Ještě si musím vyzdobit pokojíček..zatím jsem se k tomu nedostala. Ale to bych si tu první musela uklidit. Mám takovou radost (jo, já vím, jsem jako malé děcko). A musím začít s nákupem vánočních dárků. Jen ještě nevím, co komu koupím. Je to těžké se někomu trefit do vkusu (zvláště vybíravé mamce!!!).

A protože už od malička miluji zvířata rozhodla jsem se, že i jim udělám o Vánocích radost. A to hlavně těm, kteří nějakou tu radost potřebují a nemají na to své páníčky. Chci udělat radost zvířátkům v útulku a koupit jim nějaké potřebné věci, hlavně konzervy a třeba nějakou hračku nebo pamlsek. Myslím si, že Vánoce nejsou jen o dostávání dárků, ale hlavně o rozdávání a obětování se pro druhé. A o rodině samozřejmě. Pomoc zvířatům v nouzi mi udělá větší radost, než kdybych dostala jakýkoli dárek. A oni za to budou určitě hodně vděční! :)

Untitled

A co vy? Chystáte se na Vánoce udělat nějaký dobrý skutek?

Sunday 23 November 2014

My winter wishes

Untitled #2
Jaká jsou má přání, když přichází zima? S obměnou šatníku souvisí koupení si nového svetru, a to pořádně teplého a huňatého, abych i v těch nejchladnějších dnech nezmrzla. Svetrů není ve skříni nikdy dost a celkem rychle se obnosí. Teda alespoň ty moje. I když si koupím kvalitní, tak se nevyhnu žmolkům, které se na něm po několika nošení utvoří.

Obal na iphone sháním už nějakou tu dobu, pořád chodím s takovým "provizorním". A kdyby byl zlatý a třpytivý, to bych měla radost! Ale hlavně nějaký pořádný, aby vydržel a uchránil mobil před případnými pády.

Perníčky. Na jejich pečení ( i jezení samozřejmě!!) se už moc těším. Snad to vyjde a začneme s mamkou už další víkend! Moc bych si přála vykrajovátko ve tvaru pana Perníčka ze Shreka. Je prostě roztomilé! Jo a také se chystám upéct perníkovou chaloupku, tak snad se mi to povede!

Ano, poslední dobou jsem nějak ujetá na zlatou barvu. Zlatých šperků zatím moc nemám, proto bych tedy chtěla svou sbírku o nějaké ty kousky rozšířit! Hlavně o náramky!

A na závěr to nejoblíbenější a nejlepší. Svíčky. Těch bych mohla mít hromadu a zapalovat si je každý večer. A s vanilkovou (nebo perníčkovou vůní), prosím!!

A co vy? Jaká jsou vaše zimní přání?



Wednesday 19 November 2014

Candles everywhere

Dny se nám pomalu krátí a vánoční nálada už je tu. Teda alespoň u mě! Miluji svíčky a strašně ráda si je večer zapaluji a zachumlám se do peřiny. Venku už začíná být pěkná kosa a já bych asi už měla vytáhnout svůj zimní kabát (ke kterému ale musím první přišít upadlé knoflíky..tedy musím přemoci svou lenost a dokopat se je přišít). Dále bych měla také začít přemýšlet nad vánočními dárky, ale na to je ještě čas..dobrá, říkám si to každý rok a pak je sháním na poslední chvíli, Tento rok to bude jiné!! Slibuji. Jo a už jsem si i koupila adventní kalendář!! Juhůů..a nesmějte se mi. Je mi sice 18, ale to neznamená, že nemůžu mít radost z otevírání papírových okýnek a mlsání čokoládových stromečků, sněhuláčků, zvonečků a kdo ví ještě čeho!!! (Mimochodem můj 14-ti letý brácha vyžral všechna okýnka ještě před 1. prosincem!! Jak mohl?! Za to by si zasloužil dostat pod stromeček brambory...).

Tumblr

lili's

Winter

add a caption
Konečně začíná období lucerniček a svíček ♥ 

closet goals
A huňatých svetrů :)

🎁🎄🎅😍

Sice jsem ráda, že budou Vánoce (a cukroví), ale i tak jsem celkem vystresovaná. Už příští pátek máme stužkovák. Už v lednu mi začínají přijímačky na vysokou. A pak maturita. A autoškola, kterou jsem nechtěla dělat teď, protože mám pocit, že bych se měla učit a více se soustředit na školu, což stejně nedělám. Neustále si zakazuji dělat věci co mě baví a říkám si, že se místo toho zaměřím na kreslení, které potřebuji ke zkouškám. A na čtení maturitních knížek...ale ono to jaksi nefunguje tak, jak bych si představovala. Místo toho učení jenom sedím doma na prdeli a čumím do počítače. A dělám jedno velké NIC. Také to tak máte?

Thursday 6 November 2014

Last week


 Poslední dobou mám pocit, že mé vlasy jsou suché, lámavé a vůbec nerostou. Už jsem zkoušela tolik přípravků, ale žádný nezabral.
Tentokrát jsem si tedy řekla, že sáhnu po něčem přírodním, po něčem bez zbytečné chemie, která vlasy jen zatěžuje a dělá je hezké "jen zvenku". Koupila jsem si bezoplachový balzám české značky Bione z výtažkem z cannabis. Balzám se nanáší na umyté, ručníkem vysušené vlasy. Zatím jsem měla možnost vyzkoušet jej pouze dvakrát, tak uvidíme, jestli bude za nějakou dobu fungovat a napraví moji zničenou hřívu.


 Dále jsem neodolala tomuto třpytivému laku v kouzelné stříbrno-mentolové barvičce. Hodí se téměř ke všemu!

Také jsem se naučila o něco lépe zacházet s Nikonem. Jupí jsem tak šťastná, že konečně začínám rozumět světu fotografů :).

Wednesday 5 November 2014

Last weekend

Minulý víkend, vlastně celé podzimní prázdniny, jsem strávila v Brně. Ještě stále jsem sháněla (ale marně) šaty na ples. Nikde nic. Takže mi nezbylo nic jiného, než si je na poslední chvíli objednat přes internet. Jaké jsem si objednala se ale dozvíte až před plesem!
Ale zpět k mému výletu. Komě pokukování po plesových šatech jsem si koupila bílé pletené rukavice v HMku na zimu, které nosím už teď.


Potom jsem byla se svým klukem v Ikei a ten mi úplně zničil můj sen o mém našem budoucím bydlení :D. Snila jsem o bílém nábytku ve venkovském stylu a o bledě modrých polštářcích na huňaté taktéž bílé pohovce (chtěla bych bílé snad úplně všechno, ale to by pak u mě doma vypadalo jako v nemocnici, takže raději ne...:D). Líbí se mi nábytek, co má "starý nádech". Můj kluk mi všechny mé sny vyvrátil, protože prý nechce bydlet v bytě, co vypadá jako byt jeho babičky. Ale ani já takový přeci nechci, prostě mám jen svůj vybraný vkus a chci si splnit sen!

Tak jsem si aspoň v Ikei pořídila do pokojíčku krásnou lucerničku s hvězdičkama :)

A na závěr se musím pochlubit..podlehla jsem kouzlu nakousnutého jablka a pořídila si nový telefon. A jsem šťastná.